Problema gandacul

Problema gandacul

Problema gandacul sau Gandacii de bucatarie

Cine sunt acesti daunatori ?

 • Ne ocupe spatiul personal,
 • Creeaza disconfort,
 • Te trezesti ca apar de pretutindeni si nu poti scapa de ei.
 • Gandacul de bucatarie, insotit mereu de prieteni si descendenti.
 • Au corpuri alungite si goale pe dinauntru si se deplaseaza cu mare viteza.
 • Exista multe specii de gandaci de bucatarie, chiar si salbatici.

Gandacul de bucatarie  – dezinsectie gandaci

Oricum, cei mai cunoscuti sunt gandacii de bucatarie domestici. Ei se ascund in case prin locuri intunecoase si umede, iar noaptea ies sa devoreze tot felul de consumabile. Au o capacitate extraordinara de adaptare si supravietuire, care a dat nastere mai multor legende.

 • Exista gandaci de bucatarie mai mari, cum ar fi Periplaneta americana, care traieste in porturi.
 • In Peru exista un gandac de bucatarie urias numit Megaloblatta rufipes, care atinge 7 cm lungime.
 • Un oaspete obisnuit, dar foarte neplacut, al locuintelor noastre este un gandac mic si galbui, Blatella germánica.
 • Si mai raspandit este Blatta orientalis, sau gandacul de bucatarie oriental. De origine din nordul Africii, el s-a adaptat acum in toate zonele lumii. Se estimeaza ca gandacii de bucatarie se gasesc in 10% din toate casele! Acest gandac are intre 2 si 3 cm lungime si este negru. Numai masculii pot zbura, nu si femelele, pentru ca au aripile prea mici.

Specificatii gandacul problema!

 • Denumirea comuna: Gandacul de bucatarie oriental
  Denumirea stiintifica: Blatta orientalis
  Genul: Artropode
  Clasa: Insecta
  Ordinul: Blattodea
  Familia: Blattidae
  Raspandirea: In aproape toate partile lumii
  Habitat: In locuri umede din case, in regiunile urbane

Ganditi-va ca odata ce gradul de infestare exista, acea insecta se inmulteste frecvent cu depuneri de larve la 14-21 zile, iar in situatia unor infestari massive, depunerile pot aparea mult mai repede, chiar si la cateva zile.

Cum scapam de acesti vizitatori inopinati si insistenti ?

4 thoughts on “Problema gandacul

 1. Echipa Solution Atac spune:

  Exterminarea gandacilor de bucatarie cu solutii si servicii profesionale

  Prietenii v-au povestit ca nu puteti scapa de gandaci decat cu anumite substante gasite in piata , cum ar fi regent, si alte improvizatii din vorba-n vorba.
  Luati-va gandul !! Nu cumparati produse cu denumiri similare, trebuie sa cunoasteti insecta, metamerfoza ei, cum se inmulteste, unde sta, de ce are nevoie si intr-un final cum sa o exterminati.
  Daca nu va puteti permite un serviciu professional de dezinsectie, cere-ti sfatul unui operator sa va indrume, sa va recomande ce sa folositi, cum sa folositi, cat sa folositi din acel insecticid si de ce aveti nevoie pentru eficacitatea unui plan de actiune.
  Inainte de tratament:
  Pentru inceput este foarte important sa identificati problema, daca aveti cuiburi de gandaci in casa sau cei pe care ii aveti sunt doar in vizita de la vecini. De obicei gandacii isi fac cuiburi in locurile cu umiditate mai mare, in locurile izolate unde sa nu fie deranjati de nimeni si cu un grad de luminozitate redusa. Acest lucru il puteti face printr-o inspectie mai amanutita a spatiului care trebui tratat, pentru a gasi eventualele cuiburi existente (locuri in care sunt adunati mai multi gandaci, si se gasesc oua – bobite mici de culoare neagra).

 2. Mihai spune:

  Curatenia generala este necesara, dar nu si suficienta pentru a putea indeparta gandacii de bucatarie. Trebuie sa se actioneze, de asemenea, cu solutii anti-gandaci. Sunt disponibile in comert diferite tipuri de geluri si otravuri, care aplicate in zonele de acces ale gandacilor, ii pot ucide. Alegerea acestor solutii se face in functie de amploarea problemei si tipul de spatiu care trebuie tratat. O alta solutie care va poate scapa de gandaci este acidul boric (disponibil de la farmacii). Este o otrava foarte eficienta, dar trebuie sa fie utilizata cu mare atentie pentru ca poate fi daunatoare atat pentru om, cat si pentru animale.

  Tratament profesional – Gandacii de bucatarie sunt foarte rezistenti, si, cu toate ca insecticide disponibile in comert pot rezolva problema pe termen scurt, un tratament de combatere a daunatorilor calificat este adesea necesar pentru a scapa de gandaci pe termen lung.

 3. Solution Atac spune:

  Sunt insecte nedorite, care populează bucătăriile noastre. Se înmulţesc foarte repede făcându-şi adevărate colonii pe gresia, vesela din bucatarie, colţutile camerei, mobilier, etc. Dacă nu se intervine la timp pentru a scapa de ei, vor invada locuinţa.
  Gândacul de bucătărie sau Blattodea face parte din categoria insecte. Au aripi scurte, atrofiate, cu lungimea cuprinsă între 5 şi 100 mm. Au antene lungi sub formă de filament. Cei mai cunoscuţi sunt de culoare maro.
  Pot transmite boli grave precum: salmonelozele, dizenteria şi gastroenterocolita. În momentul în care năpârlesc, pielea lor este purtată prin aer şi pot cauza reacţii astmatice mai ales copiilor.
  Gândacul de bucătarie îşi începe viaţa ca ou; din acest ou, nimfa trece prin mai multe etape până ajunge la maturitate, timp de câteva luni.
  Pot fi întâlniţi chiar şi în cele mai curate case datorită depozitelor de zahăr, grasime sau alte substanţe în locuri greu de ajuns, în crăpături, în spatele frigiderului sau aragazului.
  Sfaturi practice pentru a scapa de gândacii de bucătărie:
  • să inspectaţi toate locurile ascunse din bucătărie- sub chiuvetă, frigider, aragaz, în sertare, pentru a observa dovezile existenţei acestor insecte: gandaci morti, fecale, ouă;
  • spălaţi cu apă caldă şi detergent toate obiectele din camera în care aţi observat gândacii;
  • aruncaţi toate resturile de mâncare şi apă;
  • astupaţi toate crăpăturile prin care ar putea intra în bucătărie;
  • folosiţi soluţiile profesionale si respectati intocmai modul de administrare;
  • în cazul în care nu faceţi faţă, cereţi ajutorul unei echipe profesioniste de dezinsectie.

  Cu incredere:0735908859

 4. Pingback: Elimina gandacul de bucatarie cu tratament cu capcane cu adeziv | Servicii Dezinsectie | Servicii Deratizare | Servicii Dezinfectie | Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *