Dezinfectie contracte

Dezinfectie contracte

Dezinfectie contracte, procesul de decontaminare a suprafetelor de microorganismele patogene, virusi si bacterii.

Dezinfectie contracte

Pentru inceput trebuie sa stim ce presupune acest proces de dezinfectie, astfel sa putem intelege omportanta ei. Dezinfectia este procesul de decontaminare a suprafetelor de microorganismele patogene, virusi si bacterii. Dezinfectia se poate realiza mecanic (aerisire, spalare, clatire, filtrare, venitlare naturala), chimice (fenoli, halogeni, alcool, etc) sau biologic (biofiltre, compostare, etc).

Dezinfectie generala – pulverizare nebulizare

Care ar fi scopul pentru care sa realizam o dezinfectie totala? In primul  rand pentru sanatatea noastra, a familiei noastre sau a celor care locuiesc sau muncesc in acea incapere. Procesul de dezinfectie in sine trebuie realizat periodic si cu cat mai des cu atat mai bine. Germenii patogeni alcatuiesc un focar permanent de boli infectioase cu transmirere la om si la animale.

Procesul de dezinfectie trebuie realizat obligatoriu in toate institutiile si spatiile publice. Cum ar fi: gradinite, scoli, hoteluri, restaurante, baruri, birouri, cabinete medicale si multe altele, nu numai in casa. Cea mai buna metoda este dezinfectia prin nebulizare, despre care am vorbit intr-un alt articol de pe pagina.

Produse biocide – dezinfectie deratizare dezinsectie

  • Nu trebuie sa uitam niciodata ca procesul de dezinfectie este realizat cu ajutorul unor substante toxice, foarte puternice care pot cauza mari probleme daca nu sunt folosite cu simt de raspundere. In acest caz decat sa ne expunem unor riscuri foarte mari mai bine apelam la o firma specializata in asa ceva, care stie ce face si o face cu simt de raspundere, diminuand riscurile.
  • Exista mai multe metode de dezinfectie dar cele mai folosite si cele mai populare sunt prin : pulverizare si prin nebulizare. Daca in procesul de pulverizare se folosesc pompe de joasa presiune iar substanta este aplicata direct pe suprafetele dorite in procesul de nebulizare se foloseste un aparat special care creaza o ceata groasa care se depune incet, uniform pe toate suprafetele din incapere astfel totul se dezinfecteaza corect.
  • Daca la noi acasa facem dezinfectia cand dorim, desii multa lume uita de aceasta, este necesara una la cel putin 3 luni de zile. Astfel sa putem  mentine un echilibru si pentru a elimina orice risc de inbolnavire.

Legislatie ddd – dezinfectie

In spatiile alimentare dezinfectia este una obligatorie la 1 luna iar in toate celelalte spatii la min 3 luni asa cum ar trebui si la noi acasa. Daca aceasta dezinfectie nu este realizata si garda de sanatate isi da seama de asta se risca amenzi foarte mari. Se ia in considerare ca si pericol sanatatea clientilor.

Ca un ultim sfat cel mai bine este sa apelati la o firma specializata in DDD sa colaborati pe termen lung pentru reduceri. Oricat de mult ne-am stradui sa sa dezinfectam casa niciodata nu ajungem la performanta unui sistem profesional. Niciodata solutiile de dezinfectie din comert nu vor avea calitatea celor luate de firmele specializate. Acestea au autorizatii speciale pentru folosirea acestor substante foarte puternice.

  • Daca dezinfectia este realizata corect si periodic veti reduce foarte mult din sansele de inbolnavire si veti spori sanatatea locatarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *