Colectare uleiuri uzate

Colectare uleiuri uzate, nevoia fiecarui restaurant, cantina, fast food, activitate in domeniul alimentar.

Ca si definitie Colectare uleiuri uzate este un proces tehnologic prin care uleiul alimentar uzat este strans si reciclat sau distrus. Astfel, prevenindu-se astfel poluarea surselor de apa si a solului cu acest deseu.

Colectare uleiuri uzate

Uleiurile alimentare uzate reprezinta 12% din poluantii prezenti in apa si sol, conform unui studiu realizat de Comisia Europeana. Conform aceluiasi studiu, un litru de ulei alimentar uzat polueaza pana la 1 milion de litri de apa. De asemenea uleiul comestibil uzat aruncat pe sol, conduce la degradarea fertilitatii acestuia pentru o perioada de 5 ani de zile.

Legislatie colectare uleiuri uzate

Din acest motiv legislatia din Romania, in conformitate cu hotararile Comisiei Europene, obliga societatile comerciale, dotate cu bucatarie proprie, care prin activitatea lor genereaza ulei uzat sa incheie un contract de colectare a acestor deseuri. Firma agreeata trebuie sa fie autorizata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. De asemenea, legea impune ca aceste societati comerciale sa fie dotate si cu un separator de grasimi. In anumite cazuri, cand restaurantul dispune de parcare proprie este necesar si de un separator de hidrocarburi. Aceeasi regula se impune si pentru service-urile auto, spalatoriile auto, benzinarii, piete publice si platforme industriale. Si sa nu uitam nevoia contractului de deratizare, dezinsectie si dezinfectie, serviciu lunar conform legislatiei.

Aceste societati comerciale pot fi:

  • restaurante; pizzerii; firme catering;
  • puburi; cafenele; cantine; hoteluri;
  • producatori industriali de alimente;
  • shaormerii;gogoserii.

Nerespectarea acestor hotarari poate atrage dupa sine amenzi foarte mari din partea organelor de control abilitate. Plus ca atrag dupa ele chiar si suspendarea autorizatiei de functionare.

SOLUTION ATAC – FIRMA COLABORATOARE

Firma noastra ofera societatilor comerciale, posibilitatea de a incheia un contract complex de achizitie a acestor deseuri. De asemenea, se elibereaza, in conformitate cu legislatia in vigoare, toate documentele oficiale aferente procesului de colectare si reciclare a acestui deseu.

Tot ce trebuie sa faceti Dumneavoastra este sa ne contactati. Firma se va  ocupa integral de procesul de colectare si reciclare a uleiurilor si grasimilor vegetale uzate generate de catre societatea dumneavoastra.

Inaltime: 350 mm;

Latime: 290 mm;

Debit: 0,20 l/s;

Recomandare: pentru locatii* mici.